28 operasyonda 58 terörist etkisiz hale getirildi

28 operasyonda 58 terörist etkisiz hale getirildi

28 operasyonda 58 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele başta olmak üzere gündemdeki önemli konularla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG, FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.

Bakanlıkça, terörle mücadele harekatları kapsamında; son bir ayda yurt içinde 5’i büyük, 20’si orta çaplı, yurt dışında 2’si büyük, 1’i orta çaplı olmak üzere toplam 28 operasyon gerçekleştirildi, 58 terörist etkisiz hale getirildiğini ifade edildi.

"Sincar'daki gelişmeleri yakinen takip ediyoruz"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sincar Merkezi Irak Hükümeti ve Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi arasında Sincar’da kamu düzeni ve istikrarın yeniden tesisi maksadıyla 09 Ekim tarihinde imzalanan anlaşmayı ve bu çerçevedeki çabaları destekliyoruz. Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz." denildi.

Suriye'de 204 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir ay içerisinde Suriye Harekât Alanlarında tesis edilen barış ve huzur ortamını bozmak maksadıyla saldırı ve sızma girişiminde bulunan 204 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Açıklamada, "İdlib’le ilgili olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil kayıpların ve yeni bir insani trajedinin önlenmesi, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için bir taraftan üzerimize düşen sorumluluklarımız yerine getirilirken, diğer taraftan da ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyecektir. Bu kapsamda gerekli tedbirler alınmaktadır." vurgusu yapıldı.

39 terörist sınırda yakalandı

Son bir ay içerisinde yasadışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 7 bin 367 kişi yakalandı, 40 bin 160 kişi hududu geçmeden engellendi. Hudut ihlali yapanlardan 25’inin FETÖ olmak üzere 39’unun terör örgütü üyesi olduğu tespit edildi.

Bakanlık ayrıca FETÖ ile mücadelede 15 Temmuz 2016’dan itibaren 20 bin 612 personelin ihraç edildiğini, 3 bin 560 personel hakkında adli, idari sürecin devam ettiğini duyurdu.