85 yaş üzerindekiler ile eczane çalışanları aşılanıyor

85 yaş üzerindekiler ile eczane çalışanları aşılanıyor

85 yaş üzerindekiler ile eczane çalışanları aşılanıyor

"COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre 14 Ocak'ta ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmaları, 85 yaş üzerindekiler ile eczane çalışanları ile devam ediyor.

Bilim Kurulu toplantısındaki değerlendirmeyle bugünden itibaren 85 yaş üzerindeki vatandaşlar da evlerinde aşılanmaya başlanacak.

Evlere aşı için giden ekipte hekim ve uzman sağlık personeli tam teçhizatlı olarak hazır bulunacak.

Bugün, eczane ve ecza deposu çalışanları ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencilerinin aşılanmasına da başlanacak.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından ilaç ve eczacılık hizmetinin sunulmasında görev alanlar, 15 Ocak'ta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanlığına iletildi.

Birlik tarafından iletilen sorumlu müdür (depo ve eczane), ikinci eczacı, yardımcı eczacılar, eczane çalışanları, hastane dışında çalışan kamu eczacıları, Bölge Eczacı Odası çalışanları, Türk Eczacıları Birliği ve Yurt dışından İlaç Temin Birimi personeli, eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencileri için sisteme giriş işlemleri Bakanlık tarafından gerçekleştirildi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından aşılama işlemlerine bugün itibarıyla başlanacak ve 15 gün boyunca COVID-19 aşısı yaptırılabilecek.