İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na "militan" ifadeleri için suç duyurusu

İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na "militan" ifadeleri için suç duyurusu

İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na "militan" ifadeleri için suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, vali ve kaymakamlar için "militan" ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, partisinin grup toplantısında vali ve kaymakamlara yönelik "militan" ifadesi kullanan Kılıçdaroğlu'nun "kamu görevlisine karşı hakaret" suçunu işlediği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının yanı sıra bazı valilerin de söz konusu ifade nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

“Bu ifadeler, küçük düşürücü ve aşağılayıcıdır”

Görevlerini liyakat şuuruyla cansiperane yerine getiren şerefli vali ve kaymakamlara yönelik "militan" ithamında bulunmanın bütün vali ve kaymakamların halk nezdinde gözden düşürülmesine ve saygınlığını yitirmesine neden olabileceği ifade edilen dilekçede, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Eleştiri niteliğini aşan bu ifadeler, fikir niteliği bulunmayan, küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelerdir. Düşünce açıklaması niteliğinde değildir ve ifade özgürlüğü kapsamında bir hak olarak da değerlendirilemez. Bahse konu açıklamalar ile tüm vali ve kaymakamlar hakkında, yaptığı iş ve işlemler ile ilgili açıkça hukuk dışı hareket eden birer makam olarak gösterilme ve töhmet altında bırakılarak haysiyet ve şereflerine hakaret, iftira ve aşağılama gayretine girilmiştir. Şüphelinin bahse konu söylemleri, devletin yürütme organı ve teşkilatı hakkında kamuoyunu olumsuz yönlendirmek ve etkilemek maksadıyla ifade edilen dayanaksız, yalan, yanlış ve hakaret niteliğinde ağır itham niteliğindedir."

Dilekçede, eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'in ulusal bir kanaldaki, "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan, alınan kararları görüyoruz..." şeklindeki ifadelerini aynı konuşmasında yineleyen Kılıçdaroğlu'nun hakaret ve iftira suçunu övdüğü de kaydedildi.

Kaynak: TRT Haber