“Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız”

“Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni reform ve atılımlar için hazırlıklar yapıldığını belirterek, "Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin ardından konuşma yaptı.

'Türkiye, salgınla mücadelede diğer ülkelerden pozitif yönde ayrışıyor'

Salgınla mücadele konusunda diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda Türkiye onlardan pozitif yönde ayrışıyor. Ülke olarak hem milletimizin sağlığını korumaya hem de üretimin ve istihdamın aksamadan yürümesini temin etmeye çalışıyoruz. Salgınla mücadele konusunda gereken her şeyi yapıyor, bilim insanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda atılması gereken adımları da atıyoruz.

'Yeni anayasa çalışmasının niçin akamete uğradığı da aleniyet kazandı'

Tümüyle yeni bir anayasa yapmak için kolları sıvadık. Ancak Cumhuriyet Halk Partisinin oyunbozanlığı sebebiyle neticeye ulaşamadık. Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı. Böylece bizim başlattığımız yeni anayasa çalışmasının niçin akamete uğradığı da aleniyet kazandı. Bunun yanında temel kanunların tamamını yenileyerek adalet sistemimizin altyapısını ve insan kaynağını güçlendirerek ülkemizde hukuka erişimi kolaylaştırdık. Hak ve özgürlük alanlarını olabildiği kadar genişleterek milli birlik ve beraberliğimizi tahkim ettik. Ekonomi alanında da pek çok reformu hayata geçirerek ülkemizin makro ekonomik görünümünü çok ilerilere taşıdık.

'Yeni yargı paketleri en kısa sürede Meclis gündemine getirilecek'

Yeni reform ve atılımlar için hazırlıklar yapıyoruz. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz. Ekonomi ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. Asıl hedefimiz enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmektir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir bunu böyle bilelim. Ülkemizi bu kronik sancıdan kurtaracağız. Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız.

"Türkiye'nin gücüne, potansiyeline inanan herkesle birlikte yürümeye varız"

İş ve yatırım ortamını beklenen seviyeye çıkaracağız. Her şeyden önce yurt dışındaki tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz. Yatırımcının güvenini kazanmak için her türlü adımı atacağız, bunun için gerekeni yapacağız. Yatırım yapan herkesin yanında yer alacağız. Yeni dönemde işbirliğine dayalı bir çalışma yöntemini hayata geçireceğiz. Biz Türkiye'nin gücüne, potansiyeline inanan herkesle birlikte yürümeye varız.