3600 EKGÖSTERGE YENİ ADALETSİZLİKLER Mİ GETİRECEK

3600 EKGÖSTERGE YENİ ADALETSİZLİKLER Mİ GETİRECEK

Sosyal Güvenlik Müdürler Derneği Başkanı Ali Turançiftçi'nin 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

 Kamu çalışanlarının tamamı 3600 ek gösterge çalışmalarını takip ediyor. İl müdürlüklerinde il müdürüne yardımcı olmak için çalışan il müdür yardımcıları gerek sayıştaya gerekse müfettişlere hesap vermek zorunda olmasına rağmen, diğer taraftan birden fazla ilçedeki tüm vatandaşlara hizmet veren merkez müdürleri ve merkez müdür yardımcıları 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna ekli II Sayılı Ek Gösterge Cetvelde bulunmadığından I sayılı Cetvelin İ) bu sınıfa dahil olupda yukarıda sayılanlar dışında kalanlar grubunun 1. Maddesi yükseköğrenim görenler kapsamında 1. Dereceye gelen veri hazırlama, memur,vb kadrosunda görev yapan personel ile aynı emekli maaş almaktadır. Oysaki hiyerarşik olarak şef, merkez müdür yardımcısı, merkez müdürü sonrasında il müdür yardımcısı kadrosu gelmektedir.

Diğer taraftan, aynı ilçede görev yapan Yurt Müdürü, Tapu Müdürü, Kadastro Müdürü, Kambiyo Müdürü, Vergi Dairesi Müdürü, Enstitü Müdürü, aynı Kanuna ekli II Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin 5- Yargı Kuruluşları Bağlı ve İlgili Kuruluşlar ile Yükseköğretim Kuruluşlarında bölümünde olduklarından 2200 ek göstergeli Müdür ve Müdür Yardımcılarından 147 TL yüksek emekli maaşı almaktadırlar.

3600 ek gösterge çalışmaları kapsamında 3000 ek göstergedeki müdürün 3600 olması durumunda 2200 ek göstergeli müdüre göre 1304 TL yüksek maaş bağlanacak olup,  bu hususun ise  eşit işe eşit ücret ilkesini zedeleyeceği aşikardır.

3600 ek gösterge çalışmalarının cetvellerdeki ek göstergelere ilave ek gösterge puanı yapılmak suretiyle sonuçlanması halinde müdürlere arasındaki ücret adaletsizliği yükseleceği ve müdürler arasındaki makasın açılacağı buda mağduriyetlere sebep olacaktır.

Bu mağduriyetlerin oluşmaması için 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna ekli II Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin 5- Yargı Kuruluşları Bağlı ve İlgili Kuruluşlar ile Yükseköğretim Kuruluşlarında bölümüne “Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Müdürleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “ Diğer Müdür ve  Müdür Yardımcısı” ibaresi eklenmesiyle yapılması durumunda büyük ücret farklarının önüne geçilerek adaletli bir çalışma olacaktır.