Yozgat Akmağdenliler iftar yemeğinde bir araya geldi

Yozgat Akmağdenliler iftar yemeğinde bir araya geldi

Yozgat Akmağdenliler iftar yemeğinde bir araya geldi

Sosyal Güvenlik Müdürler Derneği Başkanı ve Yozgatlı Kamu Çalışanları ve Bürokratlar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Turançiftçi, Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Eğitim, iş dünyası ve bürokrasi kesiminden tanınmış birçok simanın katıldığı programda Dernek üyeleri de bir araya geldi.

Salgın nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında düzenlenemeyen ve bu sebeple bir araya gelemeyen   dernek üyeleri iftar programında hasret giderdiler. İftar sonrasında Akdağmadeni salebinin de ikram edildiği programa 20 civarında da ülkemizde misafir olan Türkmen çocuk katıldı.

 İftar öncesinde Murat Vural ve İlyas Yılmaz hocalarının okuduğu aşırlar, ilahiler ve dualarla davetlilere güzel anlar yaşatıldı.

Program sunuculuğunu gazeteci yazar Rıfat Çakır’ın yaptığı programda Dernek Başkanı Osman Özdemir açılış konuşması yaparak katılan misafirlere teşekkür edip, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Akdağmadeni Eski Belediye Başkanı Orhan Altun da yaptığı konuşma da memleket sevdası üzerinde durarak Akdağmadeni’nin insan yetiştirme konusunda çok iyi yerlerde olduğunu, Akdağ’dan birçok siyasetçi, bürokrat, yazar, sanatçı ve eğitimcinin çıktığını vurguladı. 1990’lı yıllarda ıkan “Akdağmadeni’nin Ses " dergisi ile ilgili anısını da anlatan Altun merhum Ali Bozdağ Beyi de rahmetle andığını söyledi.

Katılanlar adına söz alan eğitimci- yazar Hayatı Koca da ramazan ayı içerisinde insanların birbirine daha şefkatli olması gerektiğini, ramazanın fırsatlarından yararlanılması gerektiğini vurgulayarak Dernek yönetimini yaptığı çalışmalar dolayısı ile tebrik etti.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ressam Selma Bora da konuşmasında iftara katılanlara teşekkür ederek, Akdağmadeni’nin kıymetli insanlarının dayanışma ve birlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

 Programa katılan Halk Şairlerimizden Semiha Arasbora da kendi şiirlerinden birini okuyarak, insanların gönlüne dokundu. 

 İftara katılamayan Bakan Bekir Bozdağ ve Belediye Başkanı Nezih Yalçın bir telgraf göndererek iftara katılanlara selamlarını iletirken, eski Bakanlarımızdan Lütfullah Kayalar da programa canlı bağlanarak  hemşerilerine kısa bir selamlama  konuşması yaptı. 

Programın sonunda İftar programının giderlerini karşılayan hayır sahibi Akdağlılara (Muzaffer GÜLER, İlhami Karadağ, Emin Akdeniz, Göksel Şahin, Murat Şen, Y. Murat Hazer, Eyüp Yıldırım ve Bayram Sağlam, Osman Atak) teşekkür edildi.