Cumhurbaşkanı Erdoğan memur sendikaları ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur sendikaları ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur sendikaları ile görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile birlikte saat 16.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Heyet, memurlara vergi muafiyeti müjdesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

Memur-Sen: Ek zam beklentimizi aktardık

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek Zam beklentimizi aktardık" ifadelerini kullandı.

Yalçın, paylaşımında, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık. Gelir vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini, düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik. Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin bir an önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik. Toplu sözleşme hükmümüz gereği 3600 ek gösterge/ek göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara vergi muafiyeti müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti.

Düzenlemeyle birlikte memur maaşlarının brüt asgari ücrete kadar olan kısmı, gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin ve Türkiye Kamu-Sen heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen heyetinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci başkanlığındaki konfederasyon heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabul 30 dakika sürdü.

Kabulde, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Vedat Işıkhan da hazır bulundu.

Kamu-Sen: Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki beklentilerimizi ilettik

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulunu kabulüne ilişkin açıklama yaptı.

Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, asgari ücrete kadar olan ücret gelirlerinden vergi alınmaması yolundaki düzenlemeye ilişkin duydukları memnuniyeti ifade ettiklerini ve ek zam ile refah payı beklentilerini aktardıklarını belirtti.

Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin'in de hazır bulunduğu görüşmede asgari ücrete kadar ücret gelirlerinden vergi alınmaması yolundaki düzenlemeye ilişkin memnuniyetimizi dile getirdik. Bu konuya ilişkin olarak yaşanabilecek aksaklıkların giderilmesini talep ettik. Kamu çalışanlarının zararlarını karşılamak üzere ek zam verilmesi talebimizi görüştük. Refah payı uygulamasının memurlarımızın alım gücünü yükselteceğini ifade ettik. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki beklentilerimizi Sayın Cumhurbaşkanına ilettik. Acil çözüm bekleyen 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsayacak, beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmesi, yardımcı hizmetliler, bayram ikramiyesi, tüm ödemelerin emekliliğe sayılması, mülakatın kaldırılması, yönetici atamaları gibi konuları içeren raporumuzu takdim ettik."

Kaynak: TRT Haber