Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde düzenlenen iftar programında, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Katılımcıları selamlayan ve Ramazan-ı şeriflerini tebrik eden Erdoğan, sayıları 1 milyon 300 bini bulan sağlık ordusunun mensuplarına şükranlarını sundu.

Yurt içinde ve yurt dışında insanlara sağlık hizmeti sunmak için fedakarca çalışan ve çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarına selamlarını ileten Erdoğan, sağlıkçıların, son iki yıla damgasını vuran koronavirüs sürecinde, meşakkatli ve son derece sancılı günler geçirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haftalarca evlerine gidemeyen, çocuklarının yüzünü göremeyen, sevdikleriyle ancak telefon ekranından hasret gideren kardeşlerimiz oldu. Yine bu salgın döneminde Murat Dilmener, Cemil Taşçıoğlu ve Feriha Öz gibi saygın hocalarımızın da aralarında yer aldığı pek çok bilim insanımızı, ülkemizin yetiştirdiği değerlerimizi kaybettik. Vazife esnasında vefat edenler başta olmak üzere dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah`tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Milletin, sağlık çalışanlarının bu zorlu süreçteki mücadelelerini ve gösterdikleri fedakarlıklarını asla unutmayacağını ve daima şükranla, minnetle yad edeceğini söyleyen Erdoğan, salgının, Kanuni Sultan Süleyman`ın, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." sözündeki derin hikmeti, dünyada sağlıktan daha büyük mutluluk olamayacağı gerçeğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rekor sürelerde inşasını tamamlayıp hizmete sundukları 1008`er yataklı 2 acil durum hastanesiyle de bu alanda yeni bir çığır açtıklarını belirterek, "Sadece salgın döneminde 16 bin 159 yataklı sağlık tesisinin inşaatını tamamlayıp devreye alarak büyük bir başarıya imza attık. ``İsraf`` denilen, ``Ne gerek var`` diye eleştirilen sağlık projelerimizin tamamı bu süreçte 10 binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu" dedi.

Sağlık sisteminin gücü, aldıkları tedbirlerin etkinliği ve yaygın aşılama kampanyasının da pozitif etkisiyle vaka, hastaneye yatış ve vefat sayılarında ciddi düşüş yaşandığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bilim insanları mevcut tablonun pandemiden ziyade bir endemi olarak tanımlanmasının daha uygun olacağını ifade ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu gerçekler temelinde kapsamlı bir durum değerlendirmesi yapacak, Bilim Kurulumuzun da tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararları milletimizle paylaşacağız. Salgın şartlarının hafiflemesiyle birlikte ameliyatlardan tetkik ve tahlillere, görüntülemeden standart poliklinik hizmetlerine kadar hastanelerimizdeki hizmetlerin de tekrar rayına girdiğini görüyoruz. Salgın ülkemizin gündeminden çıktıkça sağlık hizmetleriyle ilgili vatandaşlarımızdan gelen serzenişler zamanla daha da azalacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı`nda paylaştıkları sağlıkta şiddetin engellenmesi ve mali iyileştirmeler başta olmak üzere tüm müjdelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.