“Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir”

“Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir”

“Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devam eden yeni tip koronavirüs sürecine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında "Salgının ilk gününden beri vatandaşlarımızın mücadelemize gösterdiği teveccüh ve sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı" diyen Koca, "Biz hasta sayısını vaka sayısından bağımsız olarak açıklıyoruz. Oysaki birçok ülke açıklamıyor. Dolayısıyla hangi ülkenin hastası daha çok bilmiyoruz.” diye konuştu.

Kimsenin toplumun umutlarını tüketecek ve karamsarlığa itecek yorumlar yapmaya hakkı olmadığını söyleyen Bakan Koca, “Sistemimizde bir kişinin testi bir kere pozitif çıkmış ve tedavi sırasında vefat etmişse, bu kişi testi daha sonra negatif çıksa da COVID-19'dan ölmüş kabul edilmektedir.” dedi.

Bakan Koca, sağlık alt yapımızın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir. Hastasını ailesinin bir ferdi bilen, can kurtarmak için canını ortaya koyan Türk hekimlerinden, hemşirelerinden, hasta bakıcılarından başkaları değildir" dedi