SGK-MÜDDER’in 3600 EK GÖSTERGE KONULU BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Müdürler Derneği (SGK-MÜDDER) Başkanı Ali Turançiftçi, SGK’daki müdür ve müdür yardımcılarının 3600 ek gösterge konusunda basın açıklaması yayımladı.

SGK-MÜDDER’in 3600 EK GÖSTERGE KONULU BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Müdürler Derneği (SGK-MÜDDER) Başkanı Ali Turançiftçi, SGK’daki müdür ve müdür yardımcılarının 3600 ek gösterge konusunda basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

3600 EK GÖSTERGEDE SGK MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI YOK SAYILMAMALI

“Sosyal Güvenlik Kurumunun taşrada tüm yükünü çeken ve 2200 ek göstergeye tabi olan il müdür yardımcısı, merkez müdürü ve merkez müdür yardımcıları; mali açıdan Sayıştay’a idari açıdan ise hem müfettişlere hem hakimlere attığı imzadan doğan fiil nedeniyle hesap vermek zorunda kalırken, emekli olunca normal memur ile aynı maaşı almaktadır.

Oysa memurlar gibi emekli olunca sorumlulukları bitmediği gibi attığı imza nedeniyle yıllar geçse bile sorumlu tutulmaktadırlar.

3600 ek gösterge çalışmalarında şube müdürlerinin bulunup SGK’nın 600 bin nüfusa hizmet veren diğer müdürlerinin bulunmaması, ‘Bu müdürler unutuldu mu acaba?’ sorusunu akla getirdi.

İl ve ilçelerde görev yapan ve II sayılı cetvelin 5. Maddesindeki 3000 ek göstergesi bulunan; ..milli emlak müdürü, cezaevi müdürü, denetimli serbestlik müdürü, nüfus ve vatandaşlık müdürü, hastane müdürü, mal müdürü, ilçe müftüsü, yurt müdürü, tapu müdürü, vergi dairesi müdürü, çiftlik müdürü, kuruluş müdürü, banka şubesi müdürü, sosyal hizmetler müdürü, halkla ilişkiler müdürü, emlak işleri müdürü,… vb. müdürler düşük ek gösterge almak suretiyle mağdur bulunmakta. Ayrıca yukarıdaki bazı müdürler ekstra komisyonda görevlendirilmek suretiyle sosyal güvenlikteki müdür ve müdür yardımcılarından fazla ücret almakta.

3600 ek gösterge çalışmaları yapılırken önce müdür ve müdür yardımcıları arasındaki farkın giderilerek tüm müdürlerin 3000 gösterge tablosu olan II sayılı tabloya alınmasını, müteakip  600 ilave puan eklenmek suretiyle yapılması halinde ‘eşit işe eşit ücret ilkesi’ yerine gelmiş olacaktır.

Sosyal Güvenlik müdür ve müdür yardımcılarının 2200 olan ek göstergesi 3000 olması durumunda emeklilik maaşına yansıma yaklaşık 147 TL olacaktır. Ancak 3000 ek göstergedeki müdürün ek göstergesi 3600 olması durumunda 1304 TL emekli maaşında artış olacaktır. Bu husus müdürler arasında ücret makasının genişlemesine sebep olacaktır.

Çözüm ise; Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdür yardımcısı, kadrolarını ll Sayılı Cetvelin 5. Maddesine eklenmek suretiyle 3600 ek gösterge yapılması adaletli olacaktır.”

                                                                   

                                                                                                              Ali TURANÇİFTÇİ

                                                                                         Sosyal Güvenlik Müdürler Derneği Başkanı

Kaynak: SGK-MÜDDER