SGK’da Türkiye - Azerbaycan Sosyal Güvenlik Görüşmesi Yapıldı

SGK’da Türkiye - Azerbaycan Sosyal Güvenlik Görüşmesi yapıldı.

SGK’da Türkiye - Azerbaycan Sosyal Güvenlik Görüşmesi Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’da Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında yürürlükte olan sosyal güvenlik sözleşmesinin genişletilmesi ve uygulamada yaşanan sorunların görüşülmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, Türkiye - Azerbaycan ilişkilerinin sadece sosyal güvenlik sözleşmesinden ibaret olmadığını ifade ederek, kardeş ülkelerin her alanda birlikte olduğuna vurgu yaptı.

Her iki ülke arasındaki bağın her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken SGK Başkanı Yılmaz, “Karabağ zaferinden dolayı Azerbaycanlı kardeşlerimizi kutluyor, size nice zaferler diliyorum. Bu zafer hepimizindir. Dağlık Karabağ zaferi bizim de zaferimizdir” dedi.

Başkan Yılmaz, 83 milyon vatandaşa hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumunun Kovid-19 salgınında başarılı bir sınav verdiğinin altını çizerek, “Hem sosyal güvenlik sitemimizin kapsamı hem sağlık altyapımızın gücü sayesinde kurum olarak tüm vatandaşlarımıza kaliteli erişilebilir bir hizmet sunuyoruz. Her iki ülkenin sosyal güvenlik kurumları olarak, örnek uygulamalarımızla birbirimize destek vererek bu kalitenin daha da artmasına katkı sunmak isteriz. Temennimiz pandemi sonrası gündemimizdeki konuları yüz yüze görüşmek üzere sizleri ülkemizde ağırlamaktır” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Çalışma ve Nüfusun Sosyal Koruma Bakanlığı Devlet Sosyal Koruma Fonu Müdürü Himalay Mamişov da, “Kardeş Türkiye’nin bütün meselelerde bize verdiği destek bizim için çok önemlidir. Dağlık Karabağ konusunda Türkiye’nin bize olan desteğini takdir ediyoruz. Her alanda olduğu sizlerin sosyal güvenlik alanındaki deneyimlerinizden yararlanmak bizi mutlu edecektir” dedi.

Toplantıya, SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Ertüzün, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Küçükevcilioğlu, Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Erdoğan Üvedi, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Mümine Nurdan Doğukan ve sosyal güvenlik uzmanları katıldı.