SGK-MÜDDER’den Personel Daire Başkanlığına ziyaret

SGK-MÜDDER’den Personel Daire Başkanlığına ziyaret

SGK-MÜDDER’den Personel Daire Başkanlığına ziyaret

Sosyal Güvenlik Müdürler Derneği (SGK-MÜDDER) Başkanı Ali Turançiftçi ve Başkan Yardımcısı Karanfil Uyar, SGK Personel Daire Başkanı Evren Altay’ı makamında ziyaret etti.

Altay’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Turançiftçi, kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette ayrıca Sosyal Güvenlik Müdürlerinin sorunlarını Altay’a ileten Turançiftçi, Sosyal Güvenlik Merkezleri adının “Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü” olarak değiştirilmesi gerektiği yönündeki taleplerini iletti.

Dernek olarak İl Müdür Yardımcısı, Merkez Müdürü, Merkez Müdür Yardımcısı kadrolarında görev yapan personele görev ve makam tazminatı verilmesi yönünde düzenleme yapılmasını istediklerini söyleyen Turançiftçi, “Personel sayısı 0-3 arasında olan Sosyal Güvenlik Merkezlerinin bulunduğu yörenin halk pazarı olduğu günlerde açık tutulması diğer günlerde ise kapatılması talebimiz de bulunmaktadır. Ayrıca Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı, Merkez Müdürü ve Merkez Müdür Yardımcılarının görev ve emekli aylıklarının +3600 ek gösterge esas alınarak hesaplanması ve Kurumumuz Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin İl Müdür Yardımcısı kadrolarına atanma şartları maddesinin yeniden düzenlenmesi de bir diğer talebimizdir” dedi.

Turançiftçi ayrıca, Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliğinin mazeret tayinlerinde hastalık, engellilik, şehit ve gaziler ve eğitim ile ilgili hususların uygulanmasında kolaylık sağlanması gerektiğini belirterek, Merkez Müdür ve Merkez Müdür Yardımcısı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği sınavı açılmadan önce 1. ve 2. bölgelerdeki kadroların diğer bölgelerden atanma yapılmak suretiyle doldurulması, sınavların 3.4. ve 5. Bölgelerdeki kadrolar için açılması isteklerini de Altay’a iletti.

Daire Başkanı Altay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendileri nezdinde tüm dernek üyelerine teşekkür etti.